logo
    Από   
Έχετε φτάσει το μέγιστο αριθμό προϊόντων σε αυτή την κατηγορία
Αφαίρεση
placeholder
Σύγκριση μοντέλων

Θερμαντικά

Πως λειτουργούν τα Καλοριφέρ Λαδιού;

Ειδικό λάδι ζεσταίνεται και κυκλοφορεί μέσα στις φέτες του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να  παράγει θερμότητα και να ζεσταίνεται ο χώρος.

Τα θερμαντικά MICA χρησιμοποιούν έναν συνδυαστικό τρόπο κυκλοθερμικής και υπέρυθρης θέρμανσης. Μέσω της κυκλοθερμικής θέρμανσης ζεσταίνεται ο αέρας του δωματίου και μέσω της υπέρυθρης θέρμανσης ζεσταίνονται τα δομικά υλικά.

Ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής τους υπάρχουν 3 είδη:

Α. Καλοριφέρ MICA

Β. Πάνελ MICA

Γ. Θερμοπομπός MICA

Ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής τους υπάρχουν 2 είδη θερμαστρών:

Α)  Φιτιλιού (Wick Type) &
Β)  Ηλεκτρονικές (Fan Heater)

Α) Φιτιλιού (Wick Type)

 • RAINBOW (White-Type E) ______ αποδίδει…...9.500 Btu….. καλύπτει ..... 40 τμ
 • Omni 105G (Type B) ______ αποδίδει …19.500 Btu..… καλύπτει …. 85 τμ
 • Omni 230G (Type E) ______ αποδίδει …23.000 Btu….. καλύπτει….. 100 τμ

 

Β) Ηλεκτρονικές (Fan Heater)

 • LC-30 (Τype E)  _____ αποδίδει… 2.940 - 11.000 Btu______καλύπτει… 57 τμ
 • LC-33 _____ αποδίδει… 2.900 - 11.000 Btu______καλύπτει… 57 τμ
 • LC-43G _____ αποδίδει… 3.820 - 14.300 Btu______καλύπτει… 75 τμ
 • LC-44 _____ αποδίδει… 3.800 - 14.300 Btu______καλύπτει… 75 τμ
 • LC-54 (Type A) _____ αποδίδει… 5.320 - 17.060 Btu______καλύπτει… 90 τμ
 • LC-55  _____ αποδίδει… 5.323 -  17.060 Btu______καλύπτει… 90 τμ

 

 • Οι θερμάστρες φιτιλιού λειτουργούν χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Οι ηλεκτρονικές θερμάστρες πρέπει να συνδεθούν στο ηλεκτρικό ρεύμα με πρίζα, με σκοπό να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά μέρη τους (πλακέτες, αισθητήρες κλπ).
 • Και στους δυο παραπάνω τύπους, η θέρμανση παράγεται μόνο από την καύση του καθαρού πετρελαίου θέρμανσης.

Α) Με Φιτίλι (Wick Type):
Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε σε συγκεκριμένο ύψος φλόγας (1,5 – 2 cm) να κάνουν τέλεια καύση αποδίδοντας την μεγαλύτερη δυνατή θερμότητα παράλληλα με την περισσότερη  οικονομία στην κατανάλωση καύσιμου. Είναι πολύ απλή και εύκολη στην χρήση και επίσης συντηρείται και επισκευάζεται εύκολα, ακόμη και από τον  χρήστη. Δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης η αυξομείωσης της απόδοσης.

Β) Ηλεκτρονικές (Fan Heater):
Μπορούμε να επιλέξουμε την επιθυμητή θερμοκρασία που θέλουμε και η θερμάστρα λειτουργεί αυτόματα ώστε να φτάσει αυτό που ζητήσαμε αυξομειώνοντας την λειτουργία της.

Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε να ανάψει η να σβήσει μόνη  της σε  συγκεκριμένο χρόνο (timer) και διαθέτει ηχητικά & οπτικά σήματα καλής λειτουργίας η προειδοποιήσεις. Είναι ευαίσθητη σε διακοπές ρεύματος, αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού και η συντήρηση η service όποτε χρειαστεί γίνεται  μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

 • Επιλέγετε τη θερμάστρα ανάλογα πάντα με τα τετραγωνικά μέτρα  που θέλετε να καλύψετε και να θερμάνετε τον χώρο σας.
 • Αν η χρήση της θερμάστρας προορίζεται σε περιοχή όπου υπάρχει σταθερή τάση ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Αν πρόκειται για ηλεκτρονική θερμάστρα (Fan Heater), το υψόμετρο που πρόκειται να λειτουργήσει πρέπει να είναι μέχρι 900 μέτρα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν επιλέγετε θερμάστρα δεν πρέπει να αγοράζετε μεγαλύτερο μοντέλο σε σχέση με τα τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε. Αγοράζοντας μεγαλύτερο μοντέλο, δεν επιτυγχάνεται σωστή καύση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρετε να θερμάνετε τον χώρο που επιθυμείτε. Επίσης, αν τοποθετήσετε ένα μικρό μοντέλο σε πολύ μεγαλύτερο χώρο δεν θα σας καλύψει επαρκώς, όσες ώρες και αν λειτουργεί.

Οι θερμάστρες φιτιλιού (Wick Type), εφόσον χρησιμοποιείτε πάντα σωστό καύσιμο KEROSUN και ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες χρήσεως ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ.

Οι ηλεκτρονικές θερμάστρες επίσης, με τη χρήση του σωστού καυσίμου Kerosun, αφήνουν μια ελάχιστη μυρωδιά ΜΟΝΟ κατά την στιγμή που γίνεται η ανάφλεξη και ξεκινούν την λειτουργία τους. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αφήνετε ένα παράθυρο ανοικτό ώστε να αεριστεί ο χώρος και να μην εγκλωβιστεί η μυρωδιά μέσα. Μετά μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο και δεν υπάρχει μυρωδιά.

Επίσης, στα ηλεκτρονικά μοντέλα (Fan Heater) καλό είναι να μην επιλέγετε άμεσα το μέγιστο της θερμοκρασίας, αλλά να ανεβάζετε σταδιακά τους βαθμούς από τον επιλογέα θερμοκρασίας, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο θέρμανσης.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους καταναλωτές πριν την επιλογή του μοντέλου να επισκέπτονται τα καταστήματα service της KEROSUN, ώστε να ενημερώνονται από το έμπειρο προσωπικό μας ως προς την κατάλληλη θερμάστρα για τον χώρο τους.

Το καύσιμο KEROSUN είναι κηροζίνη θέρμανσης (καθαρό πετρέλαιο) ειδικών προδιαγραφών που παράγεται στα Ελληνικά διυλιστήρια σε συνεργασία και υπόδειξη της εταιρείας KEROSUN, ώστε να είναι απόλυτα κατάλληλο για την άψογη λειτουργία των θερμαστρών, αποκλειστικά για αυτή την χρήση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διάφοροι πωλητές ισχυρίζονται ότι το καύσιμο που πωλούν είναι KEROSUN χωρίς αυτό να είναι αληθές.

 • Αγοράζοντας σφραγισμένα δοχεία KEROSUN είστε σίγουροι για την ποιότητα, την ποσότητα και την καθαρότητα του καύσιμου που αγοράζετε.
 • Η εταιρεία KEROSUN από το 1987 σε συνεργασία με τα Ελληνικά διυλιστήρια βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα του καύσιμου για καλύτερο αποτέλεσμα στις θερμάστρες σας, τις οποίες επίσης διαθέτει στην Ελληνική αγορά.
 • Έστω και μια φορά εάν χρησιμοποιήσετε εν αγνοία σας βρώμικο ή νοθευμένο καύσιμο, η θερμάστρα σας θα χρειαστεί service, καθαρισμό και αλλαγή ανταλλακτικών, κάτι το οποίο θα σας στοιχίσει χρόνο και χρήματα.
 • Η εταιρεία γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ποιοτικού &  καθαρού καύσιμου στην καλή λειτουργία των θερμαστρών, φροντίζει να φτάνει στα χέρια σας άψογο χωρίς μεσολάβηση τρίτων μεσολαβητών.

Όχι, δεν υπάρχει. Το καύσιμο  KEROSUN διακινείται μόνο συσκευασμένο και  σφραγισμένο από την εταιρεία σε δοχεία 6 λίτρων, 18 λίτρων και 20 λίτρων. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε την ποιότητα, ποσότητα και καθαρότητα του καύσιμου  που φτάνει στα χέρια  σας.  Το χύμα καύσιμο δεν είναι KEROSUN.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμη και σφραγισμένα δοχεία που αγοράζετε, ελέγχετε πάντα να υπάρχει το σήμα KEROSUN στην ετικέτα, ή ανάγλυφο πάνω στο δοχείο.

Όχι, δεν υπάρχει. Το καύσιμο  KEROSUN διακινείται μόνο συσκευασμένο και  σφραγισμένο από την εταιρεία σε δοχεία 6 λίτρων, 18 λίτρων και 20 λίτρων. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε την ποιότητα, ποσότητα και καθαρότητα του καύσιμου  που φτάνει στα χέρια  σας.  Το χύμα καύσιμο δεν είναι KEROSUN.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμη και σφραγισμένα δοχεία που αγοράζετε, ελέγχετε πάντα να υπάρχει το σήμα KEROSUN στην ετικέτα, ή ανάγλυφο πάνω στο δοχείο.

Δεν είναι εύκολο. Μόνο κάποιος πολύ έμπειρος μπορεί να το καταλάβει από το χρώμα και την οξύτητα της οσμής. Χρειάζεται χημική ανάλυση.

Αφαιρείτε πλήρως το καύσιμο από την θερμάστρα με το ειδικό τρομπόνι και την αποθηκεύετε στο κουτί της.

Ποτέ δεν αποθηκεύετε την θερμάστρα γεμάτη με καύσιμο.

Μετά το τέλος του χειμώνα, κλείστε καλά τα δοχεία του καυσίμου που σας έχουν περισσέψει και αποθηκεύστε τα πάντα σε μέρος σκιερό και δροσερό μακριά από παιδιά, μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Είναι πολύ σημαντικό, για τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας αλλά και την ασφάλειά σας, να χρησιμοποιείτε τα γνήσια ανταλλακτικά της και το σωστό και καθαρό καύσιμο KEROSUN (για τις θερμάστρες πετρελαίου). 

Για τα γνήσια ανταλλακτικά θερμαντικών KEROSUN ηλεκτρικής εφαρμογής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Delta Domestic Appliances A.E..

Για τα γνήσια ανταλλακτικά θερμαστρών καθαρού πετρελαίου KEROSUN, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ADM.

 

Γενικές Ερωτήσεις

Πως αντιμετωπίζετε τη χαμηλή θερμοκρασία;

 • Αερίζετε επαρκώς τους χώρους
 • Μονώνετε σωστά παράθυρα & πόρτες
 • Ανοίγετε τις κουρτίνες, τις ώρες όπου υπάρχει ηλιοφάνεια
 • Ρυθμίζετε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ στους  περίπου 20Cο (ανάλογα την περιοχή).
 • Κρατάτε σταθερά τον θερμοστάτη στους 15ο -16ο C όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ώστε να διατηρείται ζεστό χωρίς να καταναλώνετε πολλή ενέργεια.
 • Καλείτε ειδικό εξουσιοδοτημένο τεχνικό για τη σωστή συντήρηση του κλιματιστικού σας (μία φορά τον χρόνο). Το ίδιο ισχύει και για τα καλοριφέρ σας.
 • Καταπολεμείστε την υγρασία κάνοντας σχολαστικό έλεγχο σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας.
 • Καλύπτετε τα πατώματα με χαλιά, φλοκάτες, μοκέτες.

Τα δωμάτια με πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία αντενδείκνυνται και δεν είναι καθόλου υγιεινά. Μια φυσιολογική θερμοκρασία μεταξύ 20 oC ~24oC, είναι ιδανική για να κρατήσετε το περιβάλλον ασφαλές, αποφεύγοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Οι οδηγίες χρήσης για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που αποτελούν προϊόντα εισαγωγής και διανομής από την DELTA DOMESTIC APPLIANCES A.E., βρίσκονται αναρτημένες στην παρούσα ηλεκτρονική σελίδα.

Για προγενέστερα μοντέλα, καλέστε στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του κέντρου μας 2105386490, ή στείλτε μας μήνυμα μέσω e-mail srv@gedsa.gr .

Όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αποθηκεύεται στην αρχική της συσκευασία, σε όρθια θέση, σε χώρο σκιερό και χωρίς υγρασία.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις πληροφορίες που παρέχονται αναλυτικά στις οδηγίες χρήσης της συσκευής.

Εγγραφή στο Newsletter

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Top